Bahan-bahan nya :
250g butter
1 biji kuning telur
1 cawan gula halus
1/2 cawan nestum (kisar halus)
1 cawan tepung jagung
2 1/2 cawan tepung gandum
1 sudu kecil baking powder
badam - bakar 20 minit
coklat masakan
hiasan
paper cup
Cara-caranya :
1. Bakar badam 20 minit.
2. Pukul butter, gula sampai kembang kemudian masukkan telur.
3. masukkan tepung gandum, tepung jagung, nestum dgn baking powder
4. jadikan doh, bulat2 kan leperkan letakkn badam, bulatkan bg kemas.
5. bakar pada suhu 170c selama 20 minit
Cairkan coklat kaedah double boil, masukkan 1 sudu margerin utk bg berkilat.
Salutkan dgn coklat, masukkan dlm paper cup dan tabur hiasan.
Biarkan keras sendiri, masukkan dlm bekas, siap !!
1 adunan dapat 148 pcs
0 comments:
Post a Comment