Tuesday, July 22, 2014

Menu Iftar - Mee Sup


Bahan-bahan nya :

Mee Kuning
Ayam - Leher, Kaki, Isi
Bawang Besar
Bawang Putih
Halia
Sup Bunjut
Rempah Sup - 3 sudu
Kentang
Carrot

Hiasan :-

Sawi
Taugeh
Tauhu
Daun Bwg
Daun Sup
Bawang Goreng

Sambal Kicap :-

Cili padi
bawang putih
gula
kicap

Cara-caranya : 


1.  Blend bwg besar, bwg putih dgn halia..tumis sampai wangi, masukkan sup bunjut

2. masukkan kaki, leher ayam..renehkan dlm 20 minit.

3. Masukkan 3 sudu besar rempah sup

4. Masukkan kentang dan carrot  dan ayam bahagian isi , perasakan garam..Siap


5. Sawi & taugeh dan mee celur sekejap




6. tauhu potong kecik dan goreng


7. daun sup & daun bawang potong kecil2..Bawang goreng jgn lupe ye..



8. Untuk buat sambal kicap, blend semua..siap!!





0 comments:

Post a Comment