Bahan-bahan nya :
Mee Kuning
Ayam - Leher, Kaki, Isi
Bawang Besar
Bawang Putih
Halia
Sup Bunjut
Rempah Sup - 3 sudu
Kentang
Carrot
Hiasan :-
Sawi
Taugeh
Tauhu
Daun Bwg
Daun Sup
Bawang Goreng
Sambal Kicap :-
Cili padi
bawang putih
gula
kicap
Cara-caranya :
1. Blend bwg besar, bwg putih dgn halia..tumis sampai wangi, masukkan sup bunjut
2. masukkan kaki, leher ayam..renehkan dlm 20 minit.
3. Masukkan 3 sudu besar rempah sup
4. Masukkan kentang dan carrot dan ayam bahagian isi , perasakan garam..Siap
5. Sawi & taugeh dan mee celur sekejap
6. tauhu potong kecik dan goreng
7. daun sup & daun bawang potong kecil2..Bawang goreng jgn lupe ye..
8. Untuk buat sambal kicap, blend semua..siap!!
0 comments:
Post a Comment