Tuesday, October 26, 2010

Suju Video --- BONAMANA


~~My Bintang hati~~





Monday, October 11, 2010

Geramnye!!!!!!!! dgn penipu mengaku sbg MAYBANK

Pg ni check email dpt one email kononnye dr MAYBANK..tgk di bawah ni emailnye :

Tuesday, 12 October 2010 6:01:48
** Urgent Problem (Account Blocked)
From:
Maybank Berhad <support@c-netmail4.com>
Add to Contacts
To: 

ACCOUNT VERIFICATION AND ACTIVATION
Attention: Valued Maybank Customer

We detected a security problem in your account. For security reasons, we have suspended access to your account pending your verification and reactivation. Please be informed that inactive accounts will be deactivated till further notice if not activated now. Sorry for the inconvenience caused.

Activate
http://www.nowactivatem2u.com/M2ULogin.htm

Thank you.

Maybank Berhad
 
jd aku igt btolla ..aku enter la laman web tuk active kan tu...aku percaya sbb masa masuk tu page die mcm lebih kurang dgn login maybank2u..aku pun login la cm biasa..
 
tp xde feedback ape2, aku tergerak ati nk col maybank customer service...die ckp maybank xkan email apa2 only by pos..berderau darah aku
 
so org maybank check la utk aku, die bgtau acc aku semuanya penipu tu dah tau..my acc no, my password..tp sbb aku col maybank cpt2 jd die trus block acc aku...xdpt die amik wit aku..kalau aku lmbt sikit je..mmg lesap...
 
pg2 dah mencabar mood aku..xpasal2 aku kene g maybank nanti buat kad baru..haishh..geramnye!!!!! aku doakan la penipu tu berubah la..jgn nk hidup senang atas usaha org len..mangkuk ayun magkuk tepen btol!!!!!!!!!!!

Sunday, October 10, 2010

JOURNEY QUOTE OF THE DAY - 11 OCT 10


~ Shirley MacLaine quotes (Outspoken American actress and dancer, b.1934)

Dulu & Sekarang

1) Zaman dulu tiada minuman ringan, semua natural. Coke? Pepsi? Mana ada semua tu. Kopi O kosong, teh O kosong tu ada la.

2) Zaman dulu kalau nak bergerak dari satu tempat ke satu tempat, kena jalan kaki. Paling mewah pun naiklah kereta lembu. Kalau dah jauh sangat tu terpaksalah menumpang sampan/tongkang orang lain. Sekarang? Setakat nak pergi ke kedai runcit yang jaraknya sekangkang kera pun nak kena naik moto (motosikal).

3) Zaman dulu makan banyak-banyak, tapi kerja pun mesti mau banyak. Kerja pula bukan main berat lagi, membanting tulang di sawah, bercucuk tanam, atau memburu di hutan. Isk.. mana ada pejabat berhawa dingin semua.

4) Zaman dulu semua orang dapat tidur yang cukup. Habis solat Isya', terus masuk kelambu, dan tidurlah sampai ke Subuh. Sekarang? Tonton TV, atau layan Facebook dulu sampai pukul 1 pagi. Tak pun blogging.. Opps..!
5) Zaman dulu tiada makanan merapu, keropok-keropok, cekedis-cekedis, atau yang sama waktu dengannya. Kalau nak snek, makanlah pengat pisang, lepat, atau buah-buahan sementara nak tunggu waktu makan malam.

6) Zaman dulu makanan semua organik belaka. Baja tanaman daripada najis lembu, persekitaran pun belum berapa tercemar. Zaman sekarang ni susah betul nak dapatkan makanan yang betul-betul organik.

7) Zaman dulu lelaki wajib belajar silat disamping mengaji. Ye la, bahaya kan ada di mana-mana. Sekarang belajar silat secara maya jer, guna PS3, Gameboy. Tanyalah adik-adik tu, macam mana nak buat side-kick. Tekan butang "triangle" 3 kali, pastu butang "square" sekali. Hebat bukan?
8) Zaman dulu kalau nak memasak kena ada kayu api, kena cari kayu api dahulu, kemudian potong kayu api tu, baru boleh guna untuk memasak. Sekarang? Petik suis elektrik, dah boleh terus memasak.

9) Zaman dulu tak pakai minyak masak. Cara masakan biasanya rebus, bakar, atau makan mentah-mentah (ulam). Sekarang minyak ada macam-macam jenis, minyak sapi, minyak sawit, minyak ikan, minyak dagu. Pilih jer yang mana mau.

10) Zaman dulu orangnya hidup dalam suasana tenang, kerja pun tanpa tekanan (perasaan). Cukup musim dah boleh tuai padi, ikan pula hari-hari timbul di kali. Sekarang ni kerja penuh dengan tekanan dan emosi. Kena maki dengan bos, siapa yang tak pernah kena?

11) Zaman dulu tak banyak kedai makan, kedai mamak, KFC, McD, Burger King, tak larat nak sebut dah. Kalau nak makan, paling 'up' pun di warung. Tak suka? Masak sendiri dan makan saja di rumah.
12) Zaman dahulu kalau nak air, kena angkut sendiri dari sungai, kemudian simpan dalam tempayan. Penat juga tu. Kalau yang tinggal berhampiran sungai tu, memang rezeki dioranglah kan? Untung duduk tepi sungai.

13) Zaman dahulu orangnya rajin kunyah sireh. Tak macam sekarang, orangnya rajin kunyah gula-gula getah (yang manis, bukan yang sugarfree), ada pelbagai perisa lagi tu!

Orang zaman dahulu tidak dimanjakan dengan makanan dan teknologi. Namun siapa sangka, kedua-dua faktor inilah yang membuatkan orang-orang zaman dahulu majoritinya sihat-sihat dan berusia panjang.

Kita seharusnya bersyukur kerana zaman ini sudah dilengkapi dengan pelbagai prasarana dan kemudahan yang sangat membantu kita dalam melakukan aktiviti seharian. Namun siapa sangka, kemodenan yang kita perolehi ini mampu menjadi racun atau duri dalam daging yang akan merugikan kita kelak.

Mahu makanan yang sihat, tidak semestinya harus membelanjakan ratusan ringgit untuk membeli makanan organik, atau berbelanja di Subway mahupun Kenny Rogers. Senaman pula tidak semestinya dilakukan pada hujung minggu atau di gymnasium. Tak susah untuk jadi sihat, kerana makanan yang sihat itu sebenarnya ada di mana-mana, di sekeliling kita, dan senaman itu pula ada dalam gaya hidup kita. Fikir-fikirkanlah..


copy dr http://www.sususejat.com/2010/07/dulu-dan-sekarang.html (time acih ye)

NEW NOVEL DAH SAMPAI!!!! xsbr nk bc

Novel Biarlah Ym Berbicara dgn Prince Charming dah smpi pg td..best2.xsbr nk blk nk bc..xtdo la jwbnye mlm ni..huhu..
I LOVE NOVEL!!!!


Friday, October 8, 2010

4 Novel ondway Utk Dibaca..

Hari tu order novel online..tgh ondway la ni d org nk pos..4pcs tu..tp gelak tergolek xde..sdh2..

1. Prince Charming - Ratu Bulan

2. Ad + Iz

3.  Biniku Tomboy?

4. Biarlah YM berbicara

Novel Of The Day ~ GELAK TERGOLEK BY WANN AZLAN

Salam..tgh dok gile kt novel "GELAK TERGOLEK", padahal x baca lg ni..huhu...bc bab awal je kt penulisan2u..tu pun dah tgelak2..tak sabar nk tunggu weekend..nk g beli..


 sinopsis die :

Lumrah kehidupan seseorang manusia itu mengalami pelbagai peristiwa pahit manis di dunia ini. Begitu juga dengan Rahman. Pelbagai kisah lucu yang terpaksa dihadapinya dalam usaha mengahwini kekasihnya, Maimun.

Bermula dengan ibunya yang dipatuk angsa ketika datang merisik Maimun hinggalah rombongan pengantin yang membawa Maimun telah tersilap ke rumah yang mengadakan kenduri bersunat di kawasan kejiranan rumah Rahman.

Tak cukup dengan itu, Rahman terpaksa berhadapan dengan bapa mertuanya, Pak Brahim yang agak alim orangnya, sedangkan Rahman alim-alim kucing sahaja. Pelbagai kisah haru-biru yang berlaku di rumah Pak Brahim setelah Rahman menjadi menantunya.

Ikutilah juga kisah ketua marhaban, Hajah Meriam yang terpaksa merempit dengan babi semata-mata ingin ke kenduri potong jambul anak kembar Rahman.

Sikit sedutan :

"Jangan nak kelepet (tipu). Aku tak nampak pun kamu baca doa qunut. Kamu terus turun sujud saja."

"Saya baca doa qunut yang pendek saja. Sebab tu abah tak nampak."

"Hah? Doa qunut pendek? Doa qunut ada panjang pendek ke?"

"Ya, abah... saya baca doa qunut pendek tadi."

"Sekarang kamu baca balik doa qunut pendek yang kamu baca tadi, aku nak dengar."

"Qunut!"

"Iye, doa qunutlah."

"Qunut!".

"Bacalah terus."

"Dah habislah, kan itu yang pendek."

"Dah habis? Eh, gitu aje ke?"

"Ya, gitu ajelah yang pendek. Qunut!"

"Ohooo... macam tu rupanya doa qunut pendek, baru aku tahu. Doa qunut yang panjang macam mana pulak?"

"Quuunuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut..."

"Ooo... macam tu pulak. Berapa panjang kamu boleh baca? Ada sampai satu kilometer?"

"Sepanjang yang bolehlah, abah. Tapi saya dah tak cukup nafas."

 

Hari ni .. 8 oct 2010

mood : ok la dr smalam..da ok dgn bf..dah lg bpe bulan nk tunang..le gado2 pulak..hrp2 kami akan kekal..thn ni genap 5 thn hbgan kami..

xsbr nk kongsi kegemaran aku dr segi music, movie, travel n others thing..tp one by one..hehe...
setiap hari insyaallah aku akan update this blog..:-)

HaNi--


Thursday, October 7, 2010

Top 15 Hot NeW SoNg i LoiKeee!!! Rite Now..English

1. David Archuleta - Elevator
2. Stephen Jerzak - She Said
3. Selena Gomez - A Year Without Rain
4. Bruno Mars - Just The Way You Are
5. Joe Jonas & Demi Lovato - Wouldn't Change A Thing
6. Mike Posner - Please Don't Go
7. Hey Monday - I Don't Wanna Dance
8. Pixie Lott - Broken Arrow
9. Maroon 5 - Give A Little More
10. Katy Perry - Teenage Dream
11. Nelly - Just A Dream
12. Akon - Angel
13. Ne-Yo - One In A Million
14. Enrique Iglesias - i like it
15.Katy Perry - Firework

Maher Zain - For The Rest Of My Life


For the Rest of My Life

By: Maher Zain

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say



For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you



I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say



For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you



I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally



For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart


Artist: Maher Zain
Album: Thank You Allah
Copyright: Awakening Records 2009


First time aku dgr lagu ni, sgt menyentuh kalbu..very touching...trus igt kt bf, kalau besarkan skop lagu ni..boleh juga bermaksudkan keluarga..korang dgr la..cube hayati liriknye juga..

HaNi--

Wednesday, October 6, 2010

Mood Hari Ni...7 Oct 10

Salam u all..

harini skt kpla..mcm2 pkara tgh pikir..tgh gdo dgn bf..huhu..nk tgk fav korean drama pn xde mood..dh lame follow drama ni 'DONG YI' penah tgk x? hik hik..aku semua lyn ...skrg dah episod 56..pnt tggu setiap mggu nk di tyg.. tp minat punye pasal xpela..




antara barisan pelakonnya :


  • Han Hyo Joo as Choi Dong Yi, later Choi Sook-Bin





  • Ji Jin Hee as King Sukjong






  • Bae Soo Bin as Cha Chun Soo






  • Lee So Yeon as Jang Hee Bin / Jang Ok Jung



  • mls nk upload gmbr yg ni..watak die jahat aku benci!!


  • Park Ha Sun as Queen Inhyeon



  • yg ni watak baik, tp mls juga nk upload sbb die dah mati dlm episod 51..cian die..queen yg plg baik pnh aku tgk..

    coretanku :

    Mula dgn dong yi waktu kecil, ayahnye dan abgnye dituduh sbg pbunuh org bangsawan..dlm usaha melarikan diri..abg dan ayahnya di kepung oleh pasukan kslmatan..mereka di serang dgn anak pnh..pastu mati..tggl dong yi dgn chun so, kwn abg dong yi..tp d org terpisah..

    Gambar dong yi di edar dan ditampal dlm usaha membunuh nya krn dia yg jumpe ada 1 org bangsawan baik yg dah mati..pembunuhnye sbnrnye menteri dlm istana..cerita ni berliku ttg konflik dlm istana dimana semua org nk pertahan kan kedudukan...pastu dgn ptolongan org, die dpt tggl dlm istana sbg org gaji - dlm istana polis xle wt siasatan atau cr2 org..so smpi ke bsr la die slmt..

    Then raja falling love dgn die..mcm2 mslh timbul..suke scene die dgn raja..cute2..hehe..dpt 1 anak boy..tp mati akibat si queen yg jht tu..sdh gile ms anak die mati..baby lg..pastu die kene halau keluar istana..then ngandung lg..smpi anak die bsr 6y..dpt masuk semula istana...tp lg mcm2 dugaan dtg..dong yi ni cukup tabah, bijak..semuanyalah..

    baru smppi cini aku tgk..kalau aku cte details..smpi esok lusa x abis lg..skrg tgh tgk cte PLAYFUL KISS, MY GIRL FRIEND IS A NINE TAILED FOX, SUMMERS DESIRE..ond way..tp penat nye tgk..

    len kali aku cte lg ttg drama korea yg aku tgk..suke2 korean drama

    HaNi---

    My First Day

    Salam semua..
    Today my first day...7 oct 2010..dah ade blog..leh pulak lupe..dah kene wt baru..mcm2 la aku ni
     
    Mummy In Pinky Blogger Template by Ipietoon Blogger Template