Sunday, March 30, 2014

TRIP TO SABAH (26 - 29 Sept 2013) Day 2 Part 3

Kota Kinabalu Park




Sampai juga akhirnya, sgt2 sejuk hokay jgn lupe bwk sweater..tp Dinie tido betul kt cni, x sedar langsung..alhamdulillah..



 


Pemandangan Gunung Kinabalu, indahnya..Subhanallah..




Alhamdulillah sampai juga kami semua ke Kota Kinabalu Park..



sampai jumpa lagi..xtau la bile lg dpt dtg kan..huhu





TRIP TO SABAH (26 - 29 Sept 2013) Day 2 Part 2

Perjalanan ke Kota Kinabalu Park agak mencabar, ala2 ke cameron highland..perjalanan kami diuji sedikit apabila van yang kami naiki rosak di tgh jln..so tersadai la kejap dalam 1 jam..


Setelah 1 jam lebih, van ganti sampai terus ke Pekan Nabalu dulu rupenye..shopping time!!!

 




mengeteh jap sebelum start shopping..

 




Shopping kat cni baju, perhiasan rumah, keychain, fridge magnet, kat cni aku abis byk jugak la..mmg murah la kedai akak ni..Abg Jai yg suggest...


 

Dari Pekan Nabalu ni, le nampak view Gunung Kinabalu..
Alhmadulillah x berapa berkabus..












TRIP TO SABAH (26 - 29 Sept 2013) Day 2 Part 1

Hari Kedua

Sarapan pagi dulu, kedai nye berdepan dgn apartment..


Menu nye mcm biase la sarapan kan, nasi goreng, mee goreng, mee hoon, nasi lemak, tapi lauk pun banyak..puas makan..kene kyg2 sbb nk jln jauh ni..hehe



Dinie belum lagi kteorg abis makan die da tdo dulu dah..
sepanjang kat sana asyik dgn Monyet Hijau je..


OK dah siap makan terus ke Rumah Terbalik, Tamparuli

Harga tiket : RM 10 Dewasa, RM 5 Kanak-Kanak
Waktu Beroperasi : 8 pagi - 10 malam


Sepanjang perjalanan ke Rumah Terbalik, Dinie tido..ngantuk sgt la tu..


 

kereta kancil terbalik, plat Johor tu..hehe







Beratur untuk masuk ke Rumah Terbalik, bile da masuk dalam NO CAMERA ok..kalau didapati mengambil gambar akan dikenakan denda..suasana didalam rumah kampung 3 bilik, ada mesin jahit, dapur masak, katil mcm2 lagi..mmg superb la..


ala2 garden tp versi terbalik..


nasib baik xde air dlm mangkuk tandas tu...hehe






Terdapat kedai menjual cenderahati Rumah Terbaik spt T-shirt, Keychain, NotePad, Topi, Fridge Magnet dan mcm2 lagi, kat cni aku beli keychain dgn fridge magnet sbb xde kt tmpt lain tau..
so kenangan kan..



ok, now of to Kota Kinabalu Park...


 
Mummy In Pinky Blogger Template by Ipietoon Blogger Template