Thursday, May 29, 2014

KING OF AMBITION





video

FAV OST SONG EVER...gile touching lagu ni

Sinopsis by ME 

(sgt sadis, touching cerita nie)

dari awal kot aku tgk, memula mcm xnk lyn..tp dr xde cite aku layan la kan, Joo Da Hae da kenal Ha Ryu dr kecik lg, membesar bersama, sekolah pun sama..tapi terpisah selama 10 thn, jumpa balik lepas tu Ha Ryu janji akan jg Joo Da Hae, satu ari lepas kematian ibu Joo Da Hae, dia duduk dengan Ha Ryu dan mak cik nya utk elak dr ayah tiri nya yg pernah nak perkosa dia, Ha Ryu kerja bersungguh2 dan satu hari Joo Da Hae diterima masuk ke Universiti di bandar, jadi dia pun masuk u, Ha ryu berjanji akan usaha biayai pelajaran, rumah sewa, mkn minum..dia tinggal blaja jer..ada 1 insiden di mana ayah tiri dpt jumpe Joo Da hae, dia dibunuh oleh da hae, Ha ryu kebumikan, rahsia itu disimpan bersama oleh d org.

Kerja yang Ha Ryu buat utk sara Joo Da Hae ialah jadi PELAYAN DI KELAB ala2 GRO LELAKI..sedih tol hidup dia tp sbb cinta, slps 5 thn JDH dah grade sekalian trus ade anak usia dlm 5 thn juga..hidup bahagia..

Joo Da Hae dpt kerja di Baekhak Group, terjumpa la dgn Baek Do Hoon yg minat kt die, Da hae x pernah beritahu org dia dah ada ha ryu dan eun byul, da hae dipecat oleh kakak Baek Do Hoon sbb tau adiknya suka kt da hae, da hae bertekad nak jadi kaya dan ubah nasib dgn gunakan baek do hoon, da hae ikut do hoon belajar di amerika dan sekali lagi Ha ryu di tipu , ha ryu sara dia belajar tapi dia berfoya2 di amerika dgn do hoon, cuti sem x pernah balik.



ha ryu dapat tau dan diaorg berpisah, da hae terus mendaki tangga menuju kejayaan, ha ryu masuk penjara sbb Da hae tuduh dia bunuh ayah tiri..dlm penjara dia belajar dan grade dgn ijazah undang2 kalau x silap..ada 1 insiden di mana eun byul dan da hae nk pindah ke amerika, berlaku kemalangan dan eun byul mati..sedih sgt2 moment ni...ha ryu berjanji akan balas dendam..masa kt dlm penjara tu la dia terserempak dgn abang kembar dia, Cha Jae Woon..



hari ha ryu dibebaskan, abg nye menjemput kt depan penjara tp nasib malang, abg tiri da hae bunuh abg kembar sbb tersalah org, dia igt tu ha ryu..bermula episod ha ryu menyamar jd cha jae woon dan usaha membalas dendam. 

mcm2 usaha dilakukan, da hae dpt berkahwin dgn do hoon, cha jae woon pura2 mendekati baek do kyung , akhirnya da hae bercerai dan mencuri 1 dokumen dr baekhak dan akhirnya menjadi Wanita Pertama Korea..itu la taraf tertinggi yg di idam selama ini..



dlm 1 perjumpaan da hae menembak ha ryu, ha ryu meminta supaya dia meminta maaf dan dia akan lupakan semuanya dan serahkan semua bukti yg boleh menjatuhkan da hae..da hae pergi berjumpa ha ryu di rumah lama mereka, segala pengakuan da hae di rakam dan di perdengarkan kepada press semua..


Da hae dilucutkan dr jawatan First Women of Korea dan di langgar oleh abg tirinya, di selamatkan oleh Ha ryu, dua2 pengsan..dan dikejarkan ke hospital, dlm mimpi ha ryu ulangan imbasan hidup dia dan da hae..mimpi kan da hae..bila dia sedar rupa2 nya Da hae dah tiada..



Dia pergi ke rumah lama nya, ada imbasan mereka 1 keluarga bahagia..sedih sgt tau..masa ni aku dah melalak dah..so itu lah final nya..kosong nye hidup die..Poor Ha Ryu..he deserves to be happy..


PELAKON
Kwon Sang-woo - Ha Ryu / Cha Jae-woon
Soo Ae - Joo Da-hae
Jung Yun-ho - Baek Do-hoon
Kim Sung-ryung - Baek Do-kyung
Go Joon-hee - Seok Soo-jung
Kwon Hyun-sang - Yang Taek-bae
Lee Deok-hwa - Baek Chang-hak
Cha Hwa-yeon - Baek Ji-mi
Lee Jae-yoon - Joo Yang-hoon
Sung Ji-roo - Uhm Sam-do
Lee Il-hwa - Hong Ahn-shim
Go In-beom - Cha Shim-bong
Jung Ho-bin - Seok Tae-il

Sinopsis (http://en.wikipedia.org/wiki/King_of_Ambition)

The name Ha Ryu means "a child flown from heaven." He was given this name by the nun who first found him in front of an orphanage; it came to her immediately the moment she saw his pure, innocent face. Ha Ryu's life began in earnest when he first laid eyes on Da-hae at the orphanage. Ha Ryu was a simple boy who disliked chores; however, for Da-hae, there was nothing he would not do or any place he would not go. Whenever Da-hae cried, Ha Ryu became too restless to do anything. But when Da-hae was adopted, they had to part. Ten years later, Ha Ryu runs into Da-hae again. He feels electrified and like he is losing his mind. Then and there, he swears that nothing will ever come between them again. He also promises himself that he will do anything and everything to make her happy until the day he dies. Da-hae is a bright young woman and Ha Ryu works day and night with all his strength to earn money to pay her university tuition abroad. No matter how tired he is, all he requires to be happy is Da-hae's smile. But over time Da-hae changes. Ha Ryu thinks it cannot be permanent when he admires her beauty and sophistication, like a bright, shining star. Even when she frames him for a murder, he tries to understand her. However, when she loses their daughter, Eun-byul, he finally snaps and he cannot forgive her. Ha Ryu changes, too. His wrath erupts like a volcano because of the betrayal of his one true love and turns Ha Ryu into a beast. He, who was once a mere minion in a gang, makes his way to the top and becomes CEO of Baekhak Group, one of Korea’s leading companies. "I will bring you down with my own two hands and put you back to where you first began. I will step on you and hurt you more than you can imagine," he promises her and his bitter revenge against Da-hae, the woman he, for so long, loved more than life itself, begins... in the end Da-hae becomes the First Lady of Korea, then she is exposed for her crimes after she shoots and injures Ha Ryu. Ha Ryu then chases after her when Da-hae's step brother escapes with her. He confronts Da-hae for killing his father and when she admits to it he tries to run her over. Ha-Ryu jumps in the away and then he and Da-hae are both hit by the car. Da-hae, still conscious, cries and apologizes to a severely injured Ha Ryu. Then they both pass out and end up in hospital beds. They both imagine having conversations with each other when they were young and finally understand why they grew into the people they became. Ha Ryu wakes up from his coma only to find out Da-hae has passed away. Ha Ryu continues to live his life and ends the series back at the old house he, Eun-Byul, and Da-hae lived. He looks at the portrait Eun-Byul drew and thinks about all he has lost trying to pursue revenge.


Monday, May 26, 2014

PUDING ROTI MARBLE



Bahan-bahan nya :

1. 1 Tin susu cair
2. 1 cawan gula
3. 2 biji telur
4. roti
5. agar-agar
6. 1 sudu kecil esen vanila
7. pewarna pilihan
8. 5-6 cawana ir

Cara-caranya : 



1. masak agar-agar dan gula sampai larut


2. blend roti, susu cair, esen vanilla dan telur


3. masukkan ke dalam agar-agar yang telah larut, masak sekejap sampai pekat sikit.


4. bahagikan kepada 3 bahagian ikut pewarna pilihan.



5. masukkan dalam bekas dan sejukkan, agak2 dah lama sikit dan dah keras, boleh keluarkan dan potong..



sonok nye menjadi ^_^

Sila Cuba ye 

KARIPAP SARDIN ROTI



Bahan-bahan nya :

1. Roti
2. acuan karipap
3. inti sardin

Cara-caranya : 



1. masakkan iti (bwg besar, bwg putih, kentang, cili dan sardin) masak sampai kering.


2. gelekkan roti sampai leper, letak atas acuan, masukkan inti jgn terlalu byk.


3. dah siap, boleh terus goreng atau simpan dlm peti ais.








CUCUR KEMBUNG MANIS





Bahan-bahan nya :

1. 2 cawan tepung gandum
2. 3 sudu besar gula
3. 1 sudu kecil baking powder
4. 1 biji telur
5. air mencukupi

Cara-caranya : 



1. campur semua 


2. gaul semua dan ready untuk di goreng.


ready untuk di ngap oleh si kecik..yummy  


Sunday, May 11, 2014

RESEPI AISKRIM COKLAT




Bahan-bahan nya :

1. 1 Tin susu cair
2. setengah tin susu pekat
3. 2 sudu besar ovalette
4. 1 sudu besar esen vanilla
5. 1 sudu besar serbuk koko

Cara-caranya : 



1. campur semua dan pukul sampai rasa soft, saya pukul dalam 15 minit






2. masukkan dalam bekas, letak topping sesuka hati.

3. sejukkan dalam peti ais bahagian beku ye, nanti dah keras le la mam..

alhamdulillah menjadi.. makan sejuk-sejuk..heaven tol..

sonok nye menjadi ^_^

Sila Cuba ye 

MY NEW GADGET - NOTE 8.0 IN DA HOUSE


Orang lain dah lama sambar, aku baru nak pakai..malu..malu..

review kat cni ye : http://www.samsung.com/global/microsite/galaxynote/note8.0/



Specifications

Chipset
CP : XMM 6262
AP : Exynos 4412 (1.6 GHz x 4)
 
Bearer
HSPA + 21Mbps 850/900/1900/2100
 
Memory
2GB (RAM), 16/32GB
microSD (up to 64GB)
 
OS / Upgrade
Android Jelly bean 4.1
 
Battery
4,600mAh
 
GPS
A-GPS (3G/LTE), S-GPS(WiFi) + Glonass
 
Wireless Connectivity
WiFi 802.11 a/b/g/n (2.4 & 5GHz)
WiFi Direct, AllShareCast, BT4.0, USB2.0
 
Camera / Flash
5MP AF + 1.3MP
Camera Image
Display
203.1 mm (8") WXGA (1280 x 800, 189ppi) TFT
Display image
Dimension, Weight
210.8 x 135.9 x 7.95 mm
345g (3G/LTE) / 340g (WiFi)
Dimension, Weight image
UI / Web Browser
Android + Samsung / Android Browser /
Chrome Browser (GMS)
Audio
MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, AC3,
FLAC
 
Video
MPEG4, H.263, H.264, WMV, DivX
(1080p Full HD video @ 30fps)
 
Connectors
3.5mm Earjack, 11 pin MicroUSB
Messaging & SNS
ChatON
 
Augmented Reality
D/L from Playstore
 
LBS
Google Maps
 
Other Services & Applications
Android Ecosystem / Samsung Apps
Readers / Music / Game / Video(Media, Na)
Hub / Learning Hub
 
PC Applications
Samsung Kies, Kies Air

Family In Red


Jenjalan masa Festival Hari Pekerja di Bukit layang-layang, Pasir Gudang, Johor. Pergi pun dah last day baru berkesempatan.



suke sgt buat muke gitu si kecik ni..geram mama..



main ni dulu..lepas tu kita gi makan plak





lepas makan dia balun tab mama pulak, nak belajar la kengkonon..happy learning ye sayang..

habis cite berjalan untuk hari ini..
 
 

 
Mummy In Pinky Blogger Template by Ipietoon Blogger Template