Cara-caranya :
Didihkan air, butter dan gula.
Sampai cair semuanya.
Hasil lepas dah didihkan.
Matikan api, masukkan tepung gandum dan gaul sebati.
Masukkan dlm mixer, pukul 1 biji telur dlm mangkuk lain, dan tuang dlm mixer tadi, ulang sampai abis 6 biji telur.
Hasil lepas siap pukul bersama telur dan sedikit esen vanila,
Masukkan dlm piping beg, guna nozel mcm pic kat bawah..lapik baking paper, paipkan dan bakar suhu 200c selama 30 minit..sebelum bakar renjiskan air ye, supaya kembang cantik..
Nozel yg saya guna..
Dah siap bakar..
Buat lubang kecil atau potong di tgh jgn sampai putus 2, paipkan inti kastard..
INTI KASTARD
Utk Inti Kastard, campurkan semua gaul sampai dah x berketul baru buka api dan masak hingga pekat.
Dah siap inti kastard.
0 comments:
Post a Comment