Monday, November 17, 2014

Puding Trifle



Bahan - Bahannya..

Cara-Cara :

1. Susun swiss roll, penuhkan bekas..tekan2 sikit biar mendap..lepas tu amik sikit air dr koktail tu..letak kt swiss roll tu..ala2 lembapkan sikit...


2. Kite buat kastard nye pulak ye..panaskan susu cair masukkan gula sampai larut..dlm mangkuk lain kacau tepung kastard dgn air sampai x berketul baru tuang dlm susu cair tu..agak2 pekat matikan api..terus lapiskan atas swiss roll tadi..



3. taburkan buah koktail atas lapisan kastard, tekan2 sikit supaya nnti letak jelly die x bergerak..


4. sediakan jelly pulak..serbuk tu campur dgn 400 ml air, masak sekejap..dah larut matikan api...lapiskan atas buah2 koktail tu..



Ready!!!...masukkan dalam peti ais..mkn sejuk2 mmg yummy!!










0 comments:

Post a Comment