Bahan Sos Merah :
1 biji bawang besar
1/2 tin cendawan butang
5 btg hotdog
1/2 lada benggala hijau dan merah
2 biji tomato
1/2 botol sos spaghetti kimball
1/2 tin tomato puri
daging hancur ramly 2 keping
Cara-cara :
Tumis bawang besar sampai layu.
Masukkan daging hancur, masak sampai kuar minyak
Masukkan sos spaghetti dan tomato puri.
Masukkan lada benggala, cendawan, tomato dan hotdog.
Bahan Sos Putih :
2 sudu besar margerin
2 sudu tepung gandum
1 cawan susu segar
3 kpg cheesedale
Cara-cara :
Cairkan marjerin, masukkan tepung gandum dan susu segar.
Kacau sebati.
Masukkan cheesedale..
Masukkan garam agak2 likat matikan api.
Cara Melapis Roti :
1. Sapu marjerin sekeliling loyang, letakkan roti penuhkan loyang.
2. Letakkan sos merah.
3. Letakkan sos putih
4. Toppingkan dgn cheese parut
Ulang sampai penuh loyang..Bakar suhu 180c selama 20 minit @ agak2 cheese dah cair..
Siap..
0 comments:
Post a Comment